HOME  |   NIEUWS  |   PROGRAMMA  |   STARTLIJSTEN  |   UITSLAGEN  |   FOTOALBUM  |   GASTENBOEK  |   CONTACT


23-04-2013 Nieuw wedstrijdreglement

Voor de deelnemers is het van belang om te weten dat binnen de NTTO dit jaar volgens een nieuw wedstrijdreglement gereden zal worden. De meeste deelnemers zullen hiervan inmiddels wel van op de hoogte zijn, maar om op Koninginnedag verwarring te voorkomen, hieronder een korte beschrijving van het nieuwe systeem.

 

 1. Een deelnemer die een geldige trekpoging heeft en de 100 meter haalt, heeft een Full Pull, waarbij deze pas afgevlagd zal worden voorbij de 110 meter en de afstand tussen de 100 en 110 meter wel gemeten en genoteerd zal worden.
 2. Wie rijdt in de Pull Off:
  - bij geen of één Full Pull: geen enkele deelnemer
  - bij twee, drie of vier Full Pull’s: alleen de deelnemers die een Full Pull gereden hebben
  - bij meer dan vier Full Pull’s: alleen de vier deelnemers met de verst gereden Full Pull, dus inclusief de deelnemers voor de 110 meter
  - bij meer dan vier deelnemers voorbij de 110 meter: alleen deelnemers die hun Full Pull voorbij de 110 meter hadden.
 3. In een Pull Off wordt de sleepwagen zwaarder afgesteld en zullen de deelnemers pas afgevlagd worden voorbij de 120 meter, mits dat gehaald wordt. Indien er meerdere deelnemers in de Pull Off voorbij de 120 meter komen, zal er een Super Pull Off gereden worden. (Voor indoors
  gelden afwijkende afstanden).

Ook nieuw dit jaar is dat er binnen 30 meter een vrijwillige stop gemaakt mag worden. In het verleden moest binnen 20 meter 'van het gas gegaan worden', waarbij de baanfunctionaris(sen) moest(en) beoordelen of binnen de 20 meter het 'van het gas gegaan' was. Wel belangrijk bij de nieuwe regel is dat de sleepwagen niet meer dan 30 meter afgelegd mag hebben als deze stilstaat. Dus als de sleepwagen 'doorrolt' en door de 30-meterlijn gaat, zal de deelnemer niet terug gesleept zal worden naar de start voor een nieuwe trekpoging.

 

Samengevat:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Terug naar:

Webdesign: WebThisSign - Barneveld    CMS: BeheerDeSite.nl

SUB-SPONSORS:


SPONSORS: